Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής για βρέφη, νήπια και εγκύους στην Κέρκυρα

Η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας - Παράρτημα Κέρκυρας, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Ιατροχειρουργική Εταιρία Κέρκυρας διοργανώνουν τρεις τετράμηνους κύκλους μαθημάτων: α) πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής για βρέφη 6 μηνών έως 2 ετών, και β) πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής για εγκύους και γ) πρόγραμμα μουσικοκινητικής αγωγής για νήπια 3 έως 5 ετών.
Τα προγράμματα θα διδάξουν φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης. Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχει η κ. Ζωή Διονυσίου, Λέκτορας Μουσικής Παιδαγωγικής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Τα μαθήματα θα φιλοξενηθούν στο χώρο του Ιατρείου Κέρκυρας (πλατεία Σκαραμαγκά) και θα πραγματοποιούνται μία ημέρα την εβδομάδα (Δευτέρα 5.00-6.00 μ.μ. το πρόγραμμα για εγκύους, Δευτέρα 6.00-7.00 μ.μ. το πρόγραμμα για βρέφη, και Τετάρτη 4.00-5.00, 5.00-6.00 μ.μ. ή Σάββατο 10.00-11.00 π.μ. το πρόγραμμα για νήπια).
Σκοπός των προγραμμάτων είναι να ενισχύσει την επαφή των παιδιών με τη μουσική, αλλά και των γονιών με τα παιδιά τους μέσω της μουσικής.
Ειδικότερα στο πρόγραμμα των βρεφών μπορούν να συμμετέχουν βρέφη από έξι μηνών έως δύο ετών συνοδευμένα τουλάχιστον από έναν από τους δύο γονείς τους. Οι γονείς χρειάζεται να φορούν οι ίδιοι και τα μωρά άνετα ρούχα.
Καλούμε όσους γονείς ενδιαφέρονται να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στο Ιατρείο Κέρκυρας, τηλ. 26610 39615, Πλατεία Σκαραμαγκά. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
Ως χορηγία για το χώρο που μας φιλοξενεί προτείνεται η καταβολή των 50 Ευρώ από κάθε συμμετέχοντα, που προσφέρονται αποκλειστικά υπέρ του Ιατρείου και καταβάλλονται με την εγγραφή εφάπαξ. Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις 10 Οκτωβρίου 2011 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τις εγγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: